ändrad sovrutin

Eftersom gullproppen Otto igår bestämde sig för att vila i sin säng vid lunch och han mådde så bra där så tänkte jag att nu var en ypperlig tid att förflytta honom från vår säng till hans säng på kvällen.
Han har nu en längre tid sovit i vår säng på nätterna. Vi har sövt honom och låtit honom stanna hela natten i vår säng. Ända sen han började vägra spjälsängen. Vi köpte en ny säng åt honom (resårbotten + madrass) men han verkade aldrig intresserad av den så... ja det blev aldrig av att börja söva honom där.
Vi söver honom genom att bara ligga brevid honom. Ibland tittar vi på film eller youtubeklipp men då brukar det ta längre tid för honom att somna än då vi bara ligger brevid och ignorerar honom.
 
Det gick jättebra att somna och sova i sin egen säng för första gången. Han somnade strax efter 19 men vaknade  kl05:00. Han fick då komma över till vår säng men han var pigg och skulle inte somna om.
Vanligtvis så sover han till 06-07 nångång. 
Visst är det skönt att han sov hela natten fram till 05.. Men att vakna före 06 är ju som att vakna mitt i natten.
 
Vi pratade igår om hur vi skulle göra ifall han vaknar på natten och vi ska få honom att somna om.
Ska vi låta honom komma över till vår säng??? Eller ska vi sätta/lägga oss brevid honom och ha kvar honom i sitt rum.
Det sistnämnda innebär alltså att vi antingen kommer sitta där och huttra och kanske få svårt att somna själv efteråt.. Eller så slutar det med att en av oss somnar där brevid honom..
Vi kom fram till att om han vaknar och vill komma in till oss så får han göra det.
 
 
Hur som helst så hoppas vi nu att det kommer gå lika bra i framtiden.
Han verkar då mer intresserad av sin egen säng och var då stolt imorse då vi pratade om att han sovit själv i sin egen säng. :D
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback