kärleksmums

 

Jag och Otto har hjälpts åt att baka i eftermiddag. Det gick över förväntan.. 
Jag var lite orolig över hur det skulle gå med glasyren men det gick jättebra då Otto valde att diska istället! :)
 
 

KÄRLEKSMUMS

Kärleksmums är en riktig klassiker med underbart god glasyr som smakar kaffe och choklad. Och om det inte är kokos på toppen är det inte Kärleksmums!

Receptet gäller för 30 bitar

Ingredienser

  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl Arla® mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 34 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 75 g Arla® Svenskt Smör
  • 34 dl starkt kaffe
  • 12 dl kakao
  • 12 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker

Garnering:

  • 1 dl kokosflingor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.

 

 

 

Jag tog strössel istället för kokosflingor och satte lite kanel i glasyren bara för att jag älskar kanel!!!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback