bäckenröntgen... när?

Jag är inte den som är speciellt negativ av mig. Men just nu känner jag mig rätt så irriterad på att behöva kämpa för att få röntgen av bäckenet. När vi låg på BB så frågade jag en läkare om jag skulle få bäckenröntgen och hon svarade att det skulle absolut skickas en remiss.
Efter att det gått några veckor efter förlossningen så frågade jag BM Gerd om hon visste nånting om remissen blev skickad? Jag skulle då ringa röntgen och höra, vilket jag gjorde.
Där fick jag höra att remissen fanns men att jag stod i väntelistan vilket innebär 6-7 månaders väntetid.
Då frågade jag om jag kunde få komma tidigare eftersom vi planerar ett syskon till Otto nästa år.
Kvinnan som jag pratade med blev då lite otrevlig på rösten och sa att det är då nånting som du måste ta med din läkare då.
Jag berättade det här för Anncharlott (min BM) som blev lite irriterad och sa att jag skulle ringa igen och hoppas på att få prata med någon bättre.. och trycka på vårdgarantin, att det inte ska ta längre tid än 3 månader.
Jag ringde igen och fick då prata med en mycket trevlig kvinna som sa att : Nej, vi vill ju helst in röntga medan du är gravid. Så prata med mödrakliniken eller din läkare på vårdcentralen och be om en "påskyndad remiss"
Så jag tog upp det med min läkare i tisdags när jag var där i ett annat ärende. Han tog upp min journal och såg att det låg en remiss skriven av en läkare vid namn Barbara. Han bad mig ringa och prata med henne, eller någon annan läkare på samma ställe, som skulle kunna skynda på det hela.
Så jag ringde specödra igår och fick prata med en kvinna som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Hon sa att det säkert inte blir så att jag får skynda på remissen eftersom man lika gärna kan röntga med bebis i magen. Bara inte de första tre månaderna. Men jag sa att jag vill ju veta FÖRE jag går in i en graviditet, om jag är bäckentrång eller inte. Jag berättade även att jag gått i noreagruppen på samtal på grund av min rädsla för bäckenträngsel. Och att min förlossning blev utdragen och att han aldrig trängde ner. 
Då kläcker hon ur sig att: Ja, då får du ju planerat snitt nästa gång.
HUR kan hon säga så? Det är ju inte alls säkert. Jag kanske inte alls är bäckentrång?
Och hon sa även igen att det spelar ingen roll att jag är gravid då röntgen görs.. 
Men jag vill ju göra röntgen FÖRE nästa graviditet. Hon skulle i alla fall framföra det jag sagt, till läkaren Barbara som skrev remissen...
Berättade detta för Anncharlott imorse.. Jag hörde på hennes röst att hon blev mäkta irriterad på kvinnan som jag pratat med. Hon skulle ringa till specmödra och försöka hjälpa mig. För hon tycker absolut att jag ska få göra röntgen före nästa graviditet, med tanke på min rädsla för bäckenträngsel.
Förhoppningsvis så ringer hon mig imorgon och meddelar vad som sagts!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback