Venus

Venus styr över Oxen och Vågen, samt Fredagen.

Venus står för skönhet, kärlek, det sociala, kulturen, konsten, livsglädjen och harmonin.

I romersk mytologi vad Venus gudinnan som styrde över kärlek och skönhet. Hon har känd för hennes förmåga att väcka passionen till liv bland de andra gudarna.

Inom astrologin associeras Venus med jämvikt, sjönhet och harmoni; känslorna och gillandet; behovet av att sympatisera samt enas med andra människor. Venus associeras även med önskan att få sina behov tillfredsställda, bekvämlighet, personliga ägodelar och det goda i livet. Venus styr över romantiska relationer, förhållanden, äkta makar, sexualitet samt olika typer av partnerskap.


Inom traditionell astrologi ansågs Venus styra över 5:e huset (spel och lek) samt 12:e huset (självdestruktivitet).

För människor som styrs av Venus är den känslomässiga stabiliteten viktigast. Därför tål de inte fientliga miljöer. De vill ha glädje och lycka i sina liv. Därför föredar de endast sådana vänner som är harmoniska, balanserade och lyckliga.


 

För Vågen är det äktenskapet och de sociala relationerna som är viktigast. Vågen tycker om människor och de ser till att skapa sig varaktiga relationer. Vågen tycker inte om dispyter och orättvisor. Kvinnor tycker om uppmärksamhet och de vill ständigt se bra ut. Överlag är vågen verbal och musikalisk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback