jobbar häcken av mig...

.. nästan!
men det känns som att jag jobbar hela tiden.. i veckan har jag jobbat måndag tisdag onsdag torsdag. Sen var jag ledig fredag och jobbar nu lördag söndag måndag tisdag. Men man måste ju se det så att det blir ju pengar. Speciellt nu när det är över jul och nyår.. på de här 8dagarna så jobbar jag 3 helger.. Julafton är ju helg.. lördag söndag är som vanligt helg och sen är ju faktiskt nyårsafton också helg.. Storhelg .. så det blir ju pengar.. Plus att jag även jobbar trettondags helgen också.
Jag ska absolut inte klaga, jag trivs ju faktiskt så himla bra med vad jag gör!
Nu har jag även börjat jobba på service delen, tallbacken. Känns himla kul, fast jag kan inte riktigt med lokalerna och går mest vilse varje gång jag är över dit! Men hä orn sä.. i sinom tid.

Nu idag är ja himla trött men jag tror ändå att ja ska försöka sätta igång med lite packning inför flytten på onsdag.
Britt och min bror Magnus kommer upp med mina möbler och Johan Löfbom kommer hjälpa oss.. Även kanske Anci, Krilla Löfbom och Freddy. Vi får se.. Det behövs nog kanske inte så många.

Jag funderar även då på att kanske köpa mig husdjur.. Nå fiskar att ha nån fin genomskinlig vas som ja kan hitta på dollarstore.. men då gäller det ju att ja byter vattnet ca varannan dag och det kommer jag nog kanske inte ihåg.

Det känns konstigt att imorgon är den sista dagen på detta år.. 2007.
Egentligen skulle ju även imorgon vara min sista dag som arjeplogare. Mitt vikariat går ut imorgon men jag påbörjar ju mitt nya direkt på tisdag, och jag känner mig så nöjd med att fortsätta vara arjeplogare ett tag till.. Men jag kan nog våga lova att jag inte stannar längre än sista maj då mitt vikariat går ut..
För till sommaren tänker jag flytta vidare till annan stad.. Jag ska tammesjutton göra det.. Jag har sökt ett jobb i Umeå.. Men vi får se om det sen..

Nu ska Peaken duscha ;)

puss Ciao

bara strunt

Nu har jag haft semester igen. Det var kanske dumt att chefen gav mig semester första gången.. det var ju rätt trevligt med semester måste jag erkänna.

Jag har julhandlat de sista julklapparna nu.. SKÖNT. Jag åkte i måndags till Piteå och tanken var egentligen att ja skulle stanna där till på söndag men ja har fått lappsjukan.. jag åkte hem igår.
Jag hann träffa rätt många faktiskt och få med mig alla julklappar hem hit till arjeplog också!
Jag ska ju som sagt jobba julafton.. Delad tur.. Så på mina timmar som ja är ledig på så ska jag vara hos Anci och äta lunch. =)
Jag har bytt julklappar idag med elin och Anci..
Jag är rätt sugen att se vad de ligger i de andra julklapparna men jag ska då hålla mig till julafton..
Nu har jag och Anci sett på filmen "underbar och älskad av alla " Den var helt okej, men ja tycker boken var bättre!

Jag ska skriva mer nån annan gång när ja känner mig mer sugen att skriva.. jag började bara skriva nu för jag märkte att det var rätt länge sen jag skrev sist..

så.. ett litet inlägg varsågod :)

Ny telefon

Igår var jag och Anci till Pite och hämta min nya telefon och simkort.
Vi blev bjudna på lunch av Britt på Röda Lyktan, där jag åt Quesadillas med västerbottenost och lax och Anci åt tacp tallrik! :)
Sen gick vi en sväng på stan och visade Anci den nya gallerian.. Där hon hittade en tunika till sig själv och en tröja till födelsedagspresent till sin syster Lotta som fyller år idag!
Jag hittade en typisk Peaken tröja på Cubus (??Av alla ställen??)
Sen gick vi även in på Bolaget som julhandlade lite smått och gott.. jag köpte några Efes (turkiskt öl som jag älskar) och en jägermeister!

Sen när vi kom hem så lämnade jag av Anci hemma hos sig och jag åkte vidare till Elin. När Elin duschade så passade jag på att ringa till min storasyster som ja inte pratat med på länge.
Igår nös jag säkert 20gånger.. Men den sista nysen ja fick ut medan ja pratade med min syster så högg det till i högra sidan av ryggen och gjorde jätteont. Jag försökte luta mig till vänster och stretcha men det gick tammefan INTE. Elin masserade lite och mjukade upp men även det gjorde så förbannat ont..
Som tur är så ringde jag och sjukanmälde mig från jobbet för min förkylning.. och det var då tur för jag har inte kunnat sova inatt.. jag somnade kring 4-5 och klev upp 10.
Det går inte att ligga och snurra o vända sig i sängen för då sliter det i ryggen.

Jag tror att jag kanske har myst sönder ett muskelfäste. och om det är så, då är det ingen ide att gå till läkarn för han kommer bara i så fall säga att ja ska käka ipren och inte anstränga mig.. Jag betalar nog inte 200kr för att bara få det svaret.
Jag har i alla fall försökt duscha idag och raka benen.. Det gjorde ont men det gick..
Sen har jag smörjt på tigerbalsam och det kyler skönt på ryggen.

Jag ska jobba i helgen och ja funderar på hur jag ska göra.. Om jag ska chansa och hoppas att det har gått över i ryggen imorgon eller ska jag ringa och sjukanmäla mig över helgen? Kanske bäst att vila upp sig?!

Ne nu ska jag äta nå lunch.. blir nog fil :D

Min nya telefon..
image65

förkylningsvirus?

Igår blev vi på jobbet bjudna av sovialnämnet på middag på mathörnan..
Det var jättegott och jag blev proppmätt efter maten.
Jag tänkte lägga mig på soffan en stund innan ja skulle gå ner till puben och surra lite med Anci och Emma..
Jag la mig i soffan klockan strax efter sju.. och när jag vaknade så var klockan 01:44.
Ja försov mig kraftigt!! Men jag lyckades gå och lägga mig i sängen direkt och sov till kl 06:00 imorse då väckarklockan ringde.

Idag ska nämligen jag och Anci till Pite för att hämta min nya telefon och kanske julhandla lite!
Bara på några minuter ska jag rina till henne och höra om hon är vaken! :)

Jag har just ätit frukost och sitter och dricker te nu med honong i..
Jag vaknade i morse och var snuvig och nu börjar ja känna av halsen också:(
Men det blir säkert inget av det.. Ja brukar ju som sagt aldrig vara sjuk.
Jag har tryckt i mig 3 vitlöksklyfton och som sagt dricker tevatten med honung nu!

Nä, nu ska jag ringa till Anci, sen ner o surra med Elin som jobbar i frukosten.. Sen tanka bilen på shell och sen blir det Pite! :)

image64

Handikappad

I fredags var det dricka öl som gällde.. Jag, Elin och Linn förfestade lite här hemma innan vi gick ut på puben..
Det var en jäkla massa folk ute på puben.. Ancvi tjänade nog bra den kvällen!!
När puben stängde så gick jag och några grabbar hem till mig på efterfest.. Jag vet inte hur länge vi var uppe men ja tror då ja somnade kring 04.00.
När jag vaknade på morgonen började jag leta efter min mobil.. Den var borta.. Jag har vänt hela lägenheten upp och ner men den finns inte här..
Så det är bara såhär att någon har stulit den.. Förbannat att folk ens orkar bry sig om att sno mobiler..
Jag har pin kod och telefonlås..Sen går det ju även att ringa och spärra kortet OCH telefonen.. vad ger det då att sno en mobil som ändå inte fungerar??
Det enda som går att använda är väl minnet till telefonen.. jag hade ju ändå 512 i minne..

ÅÅåh man är ju så handikappad utan telefon..
Här sitter jag hemma vid datorn utan att kunna kontakta någon.. SKITJOBBIGT..
Men jag har då i alla fall fått låna en telefon av Anci.. Endast telefon.. inget simkort.. Då kan jag i alla fall ställa en väckarklocka och ta mig upp åt mårron till jobbet.. Och det är viktigt..

Nu funderar jag på att gå och tvätta och sen börja städa lägenheten.. Det kan ja säga.. Det behövs.. Jag har varit slarvig i veckan.. måste ta tag i det här nu! :)


image63


tandläkarskräck

Nu var det då snart helg igen.
Jag sitter hemma på min lunchrast nu efter att ja har varit hos tandläkaren och lagat ett hål :/
usch, ja tycker verkligen inte om att gå till tandläkaren, fastän ja hade en jättebra tandläkare och jättetrevlig tandsköterska den här gången. Sen när man är klar så är ju nästan det värsta kvar. Det kostar ju för tusiken 5-600kr bara för att öppna käften hos tandläkarn. Nu idag fick ja punga ut med 760kr.
Det är ju nästan som ett rån att gå till tandläkarn..

Nå väl. I förrgår fick jag i alla fall veta att det blev något missförstånd och att min chef kallade in mig för att erbjuda mig tjänsten som ja sökte på.. 85% från 1/1 till 31/5. Så jag tackade gladeligen JAAA till det!!
Igår ringde jag till bostadsförmedlingen och berättade om min situation, att jag behöver en lägenhet 1januari. Gärna en 2.a. och det skulle jag till 100% säkerhet få!!
Så till veckan ska jag och Anci fara och titta på lägenheterna och välja vilken ja ska ta.. Ja tar ju gärna faktiskt en billig ska jag erkänna..

Nu har klockan 11:38 och jag börjar jobba om 20minuter. Det är rätt skönt att bara jobba till 16:00 idag.. Då hinner jag springa på bolaget och ICA direkt efter jobbet..
Ikväll ska jag och Elin dricka nån öl och gå ut på puben och fröjda :D
Ne nu måste jag smälla i mig ettt ill habberbröd och börja bege mig tillbaka mot jobbet igen!! :)

Tjingeling
image62

vänt på dygnet..

Jag har vänt på dygnet..
Inatt var jag vaken till 05:30 och vaknade nu 11:20. Och då blev jag väckt av Simon som ringde. Jag hade bett honom väcka mig för de senaste 2 dagarna så har ja nästan försovit mig till jobbet då ja börja 13:30..
Det känns inge bra att vakna klockan 1 och fortfarande vara trött.
När klockan är ett så har ju mer än halva dagen gått.. När klockan är ett är det ju eftermiddag!!!!
Jag blir nästan rädd.. hur ska det här gå.. Imorgon börjar jag 08:30.. Hur ska jag kunna kliva upp i tid till jobbet?

Ikväll ska Anci jobba i puben eftersom de engelska testförarna har kommit och många av dem brukar gå ut på puben på Onsdagarna. Jag hade först tänkt gå ut på puben, hålla Anci sällskap och kanske dricka en öl. Men nu funderar ja faktiskt på att försöka gå och lägga mig direkt när jag kommit hem från jobbet ikväll..
Jag måste ju kunna vända tillbaka på dygnet och jag måste börja försöka göra det nu, så fort som möjligt.

Igår fick jag veta att vikariatet som jag sökte på har gått till en annan tjej som jobbat där tidigare.
Så nu är det bara att börja söka på jobb lite varstans.. Det skulle faktiskt ha varit skönt om ja fick stanna här eftersom ja trivs som fisken i vattnet här.
Det känns jobbigt att behöva lämna Arjeplog ska jag erkänna..
Men jag måste ju för jag vill ju jobba, jag älskar mitt yrke och måste få jobba och lära mig nytt för att tillfredställa mig själv.. Då jag är ledig mer än 3 dagar blir ja rastlös..
Men visst.. Nog var det skönt förra veckan med semester. Semester är ändå en annan sak än då jag gått som timanställd och inte jobbat på några dagar.. Då har det varit jobbigt..

Igår satt jag inne på ams.se och kollade runt på vad det fanns för jobb i Sverige.. Alla län förutom stockholm, göteborg och skåne.. Det finns ju för fan inga jobb för undersköterska på äldreboende.. Enda länet som det finns jobb i är Jönköpings län..
Men man kan ju ta sig långt med hjälp av kontakter också.
Jag har tänkt prata med Jenny och höra hur de har det på stället där hon jobbar och höra om hon skulle vilja rekomendera mig och höra sig för!!

Nu ska jag gå ner till frukosten och fika lite med Elin som jobbar idag!!

Tjingeling!!
Puss

Semester

Nu var det längesen jag skrev. Jag har haft semester i veckan för första gången i hela mitt liv :)
Det var rätt okej, förutom att jag hade migrän onsdag torsddag:(
På tisdagen åkte jag till Luleå och shoppade o julhandlade lite..
Nu har jag bara kvar att köpa julklappar till Brorsans fjälla och farmor :) Känns så skönt att ja hunnit göra bort den största delen av julhandlingen!!

Igår gick jag o KrilleLöfbom ut på puben för att hålla Anci sällskap som jobbade.
Men det blev att vi drack några öl och ja förstår inte varför jag har blivit så himla lätt påvärkad..
Efter 3 öl så var ju jag full. Det är inte kul längre, jag kan ju inte mysdricka o dricka länge längre.. Efter mina 3-4 öl så dricker inte jag nå mer för då blir jag alldeles för full.. Rätt jobbigt faktiskt..
Men ikväll ska jag på middag hos Sigrid dricka glögg och vin. Sen blir det nån fest och utgång på hatten.
Jag har lite beslutsångest över vad jag ska ha på mig.. Jag har ju faktiskt köpt nya kläder då jag var i pite..
Vi får se, nått hett kan jag säkert hitta ;)

Jag funderar om jag faktiskt ska ta och göra mig i ordning nu eller om ja ska göra det efter middagen hos Sigrid.

Det blev ett kort inlägg den här gången men det kanske kommer mer imorgon eller vid nästa tillfälle.

Puss
Ciao