Önskelista

Idag vaknade jag kring 6 och la mig då i soffan och lyssnade på musik.
Tomas ringde sen närmare 7 tiden och surrade lite. Han bara chansade att jag skulle vara vaken och som tur så var jag det. Jag har vaknat och klivit upp i tid de senaste dagarna..
Måndag: 05:00
Tisdag: 09:00
Onsdag: 11:00 (inte så bra)
Torsdag: 09:00
Fredag idag: 06:00
Och i helgen så kommer det bli kring 6 tiden eftersom jag börjar jobba kl 7.

Idag har jag ringt en jäkla massa telefonsamtal.. ja har bokat tider på vårdcentralen för att få ut recept för min migränmedicin och lite annat.. Sen har jag ringt till tingsbacka och gått dit med min uppsägning av lägenheten eftersom mitt vik slutar sista maj och ja ska va ute ur lägenheten då.
Jag ringde till Emma och bokade klipptid hos Sofie på måndag.. Undra vad jag ska göra då???
Sen har jag även försökt nå lönekontoret men  utan lycka..

Sen har jag väl bara som mest suttit vid datorn och kollat in saker som jag vill ha..
Skor, kläder, kamera o löshår!!!
Det här är lite av det ja vill ha:



Skorna där de är från skopunkten.se och ja funderar faktiskt på att beställa dem redan nu så jag får dem till marknan. Det brukar ju gå så himla fort att få hem det man beställt därifrån. Tummen upp..
Men det är inte bra att sitta och kolla för mycket på grejjer på internet. Det blir så himla dyrt.
Lönen kom i förrgår och jag har inte ens kvar en tredjedel av den.
Den då är det ju också på grund av att jag är duktig på att spara pengar!! Måste nästan köpa en nu spargris för den ja har nu håller då på att sprängas. Ne, skämt o sido. Jag är rätt stolt över att ja sparar duktigt varje månad.
Jag måste bara lära mig att tillåta mig själv att använda dem också.

Ne, nu ska jag fixa till mig lite och fara o handla lite mat så jag och Anci kan tillaga nå lunch tillsammans idag.

Tjingeling.

problemas

Igår var det utgång.. som vanligt. Jag pch Sigrid drog en liten förfest här hemma hos jag. Jag är ju hopplös när det gäller att ta det lugnt och bara vara hemma.
Men i helgen så jobbar jag och då tänker jag inte gå ut.. Jag ska i alla fall vara hemma i helgen för jag börjar 7 på morgonen både lördag och söndag.
Kanske köpa sig en film och grönsaker att dippa! :D


Usch vad jobbigt..
Det är svårt att erkänna för sig själv även fast man får det sagt rakt framför ögonen.
Det är svårt också när man känner igen sig i människor som måste erkänna det för sig själva att de faktiskt har ett problem.
Jag måste få fason på mina matvanor.

Nu sitter jag och pratar med Frida i telefon och väntar sen på att Anci ska höra av sig..
Ska kila nu..

Ciao

Happy birthday

Idag fyller världens bästa Marika 22år. Grattis till dig min bästa vän!
Det känns som alldeles nyss som jag var hos dig när du var höggravid och firade din 21års dag.
Nu är det mindre än 2 veckor kvar innan lilla Leo Ludvig Vestin blir 1 år gammal..
 


I helgen var det ju fest som vanligt. Men inte riktigt precis som vanligt..
På fredagen var der kareoke på mathörnan och efter kl 24:00 så blev det 23dje februari och Dave's födelsedag.
Det firade vi med allsång "happy birthday" och födelsedagstårta.. Efterfest på lyktan med ännu mer mat.
Sen lördag så kom Lillan hit till mig hon fixade håret på mig och jag fixadw make up och håret på henne..
sedan så hällde vi i oss lite alkohol och gick till Lyktan där Dave väntade på oss och på att vi skulle få skjuts till Linn som hade födelsedagsfest för honom.

Lördagskvällen var riktigt rolig tycker jag. Förfest hos Linn, sedan hatten med massa dans, sedan mellanlandade vi hos en kille som heter Marcus.. där åt vi klubbor som gjorde tungan färgad.. Min blev grön. Sen åkte vi vidare till Lyktan och spelade lite biljard och surrade där till ungefär 04:00..
Mådde kanonbra igår söndag!! Kl 12 ringde Dave och väckte mig och vi åkte till Galtis, han, fia och jag.
Tyvärr glömde jag mina googles hemma och det småsnöade endel så jag såg nästan ingenting i backen..
På toppen var det isigt och riktigt mycket dimma så där höll vi aldrig till.
Tyvärr efter galtis så fick jag migrän och la mig och sov i soffan direkt när jag kom hem..
Kring 21:00 så gick jag och la mig i sängen och la mig coh somnade.. Vaknade 05:00 imorse.
Sen dess har jag suttit vid datorn, pratat i telefon med Tomas som har jobbat sen 04:00 imorse, bokat tvätttid imorgon och dolat på lite allmänt här hemma!

Nu ska jag städa litegranna här hemma och kolla in vilka som var med i melodifestivalen i lördag.. Jag var ju lite nyfiken på Frida & Headlines låt..

Ciao Pussa

tidsfördriv

Jag gjorde ett test på facebook (rackarns bra tidsfördriv). Det handlade om att genom att besvara ett par frågor så skulle jag sedan få veta vilka sorts ögon jag har, och svaret blev såhär:

***Green eyes*** People with green eyes have the most passion when they are in relationships, and they have long lasting relationships. People with green eyes are also the h***iest. They long for the touch of another. You are curious, intelligent, jealous.

Hmm, kanske stämmer ändå? Jag vet då att delar av det stämmer..

Gjorde även ett annat:

What's Your Best Quality?
 Loving Your best quality is loving! People like you because of your loving nature. You are a nice person that cares about others. Your loving nature makes you a good friend.


Igår så bestälde jag lite från H&M. En skinnjacka, en kofta/klänning och ett halsband.. Hoppas hoppas att skinnjackan passar, för den var riiiiktigt snygg.
Jag blev så glad igår när Anci sa att jag har lite rockerchick stil. Jag har inte rikigt kännt att jag har någon stil. Men om jag skulle vilja ha en stil så skulle det vara just rockerstil för jag tycker det är snyggt. Så då blev jag i alla fall så glad!


Nu ska jag gå in på lite andra sidor och kanske beställa lite mer kläder!!
Jag vill inte vara en sån där tjej i mängden som går med kläder från Gina eller H&M som alla andra också har!

Ja ska kolla runt lite efter udda kläder!


Pussen


kommer du ihåg Laika?



1999 kom det ut en låt på radio och tv som fick mig att skråla ögonen ur mig varje gång jag såg musikvideon.
Det håller fortfarande i sig. Jag är så otroligt blödig och kan inte sluta gråta när ja ser den här musikvideon.
Även fast jag vet att hunden bara är en "skådis" och att jag sett honom tidigare i serien Snoken. Remember?
Den här musikvideon handlar i alla fall om Laika, den första hunden som de skickade upp till månen och som tyvärr inte överlevde..



The Garden's Tale

Äntligen idag så är jag ledig.
Visst, jag älskar mitt yrke och trivs jättebra på min nyvarande arbetsplats men det är himla skönt att efter en lång jobbhelg (lör, sön, mån) få vara ledig en hel dag och bara ta hand om sig själv. Det är nästan skönare att vara ledig en vardag än på helgen kan jag tycka.
Idag gick jag ut för att hämta ut pengar till att sola. Johan och Fredrik gjorde desamma och frågade mig om jag skulle följa o luncha i kåtan och det gjorde jag. Efter det for jag och solade. Marlene som äger solariet lurade på mig en solkräm och jäklar vad den tog. Det syns tillochmed på de ställen där jag var slarvig att smörja in.
Jag ska ta och köpa mig en sån där nästa gång jag ska sola.

När jag kom hem så har jag duschat och lekt lite manikyr på mina naglar! Det blev absolut inte bra men man ska inte kolla så noga.


Nu sitter jag bara och kollar på Ztv om det kommit ut nån ny bra låt men det är mest  de vanligaste just nu. Maskinen - alla som inte dansar, Foo Fighters - Long road to ruin och Panic! At the disco - nine in the afternoon.

Arjeplog har -2grader och stilla vind så jag ska strax klä på mig och gå ut på en promenad!

Pussen

 

Som en gummiboll

Äntligen så är man nu ledig.. Åt mårron så ska jag gå och sola, sen ska jag nog gå ut och fota ifall vädret tillåter.
Det är verkligen fint här uppe när solen skiner och snön glittrar på marken!

Ikväll har jag suttit stilla i soffan alldeles för länge.. Min rygg känns som om den har tänkt gå av. Man kanske skulle ha ringt upp till sjukan och fått kolla upp ryggen snart nån gång. Jag bara skjuter det längre o längre framför mig.. Det kommer att bli så att ryggen kommer måsta gå av innan jag tar mig till läkarn!?! Ne, jag måste ta tag i det här nu eftersom det är över 6månader sen jag var hos naprapat peter. Jag antar att det blir en liten utskällning när jag kommer till honom nästa gång. Kanske inte, men han kommer då märka att jag väntat för länge med att gå till honom.


http://www.youtube.com/watch?v=ZKieEwru3HI


Ikväll gick jag in på youtube och kollade in MA Nemminen - som en gummiboll..
Stackars karln såg ju ut precis som han låter och som man tror att han ser ut..
hahaha kan bara tycka synd om honom..
ne nu väntar sängen..fastän jag faktiskt funderat på att bädda ner mig i soffan. Sova på soffan är betydligt skönare än att sova i sängen ska jag meddela. Men nu blir det sängen i alla fall.

Natti Natti

bloggande

Varför kan stylat hår lätt se flottigt och fett ut, men aldrig att flottigt hår lyckas se stylat ut?
Jag har suttit och läst lite kända bloggar och inspirerades att faktiskt ta nått kort på mig själv så pimpad som dem men icket att det lyckas fångas på bilderna.
För det första så har jag inte rätt kroppsform/figur för att kunna ta helkroppsbilder på mig själv och stolt lägga ut dem och för det andra så måste jag nog gå någon mediakurs för att förstå mig på vinklar och smarta tekniker att redigera foton. Just nu har jag försökt  flera gånger under månaders tid att ta hem gratis redigeringsprogram men utan någon lycka.. Det senaste jag laddade ned var Gimp, men det var något fel i tankningen så det fungerar inte som det ska.. Jag får lov att bränna över det programmet som jag har på datorn i Piteå och få över det på den här datorn.. Det får nog bli så.. Men när ska man ta sig till Piteå då?
Jo den 9onde mars kommer jag och förhoppningsvis min pingla Anci köra till Piteå för att på måndag den 10onde mars shoppa i stan men viktigast av allt, att på söndagen fira Leo Ludvig Vestin (marika's son) som fyller 1 år!!



Nu längtar jag faktiskt lite till våren. Då man kan ha kjol, varma snygga leddings och skinnjacka!
Jag tror att jag ska spara lite flitigare och sen försöka köpa mig nytt innehåll till garderoben. Det behöver inte bli så dyrt ändå tror jag. Jag har inspirerats rätt mycket nu av tjejerna som bloggar om sina liv och hur deras outfitts ser ut om dagarna.. Finns rätt mycket riktigt snygga accesoarer på otippade affärer som halens, glitter, wedins som gör ens outfitt ännu mer söt, tuff, läcker eller ja.. personlig.
Jag blev grymmt sugen på ett par skinnhandskar med rosett från glitter.. När jag åker till Piteå så ska jag tammetusan se om inte de där handskarna finns kvar på Glitter!!

Ne nu ska jag rensa lite i garderoben!! Tjingeling

jobb till sommaren?

Jobb jobb jobb,, ja kom nyss hem från jobbet och det har som vanligt gått bra. Jag trivs ju men det är ingenting som är nytt för mig.. jag lär mig ingenting nytt. Jag delar bara med mig av det jag kan.
Men jag trivs som fisken i vattnet ändå som det är nu och att vikariatet går ut sista maj.. Då ska jag ju som sagt söka mig till en annan stad..
Jag sitter just nu och pratar med Bella och Malin på msn och har fått veta att Bella ska jobba på Rosengården i sommar igen.. arbetsplatsen där jag jobbade 2 somrar sen. Den absolut bästa arbetsplatsen jag varit på. Blir så sugen att söka dit i sommar och kanske då flytta till Gävle och bo där ett tag. Men på samma gång så pratar jag även med Malin som bor i Uppsala och jobbar på äldreboende där och vill att jag ska flytta ner dit..
Det kanske är smartare att flytta till en helt ny stad och möta nytt än att åka till en stad som jag redan upptäckt och en arbetsplats där jag redan varit.
Sen har även Uppsala det +et i kanten att Malin OCH Bella bor där.. Eller Bella bor och pluggar i bålstad men det är ju ändå så nära till Uppsala.

Jag har i veckan sökt ett jobb i Solna på Onkologen men jag är säker på att jag inte får dedt eftersom det inte gick att bifoga mitt CV. Jag ska fortsätta kolla igenom AMS.se och se om det finns  nått passande jobb för kräsna jag..
Jag vill ju som sagt ha vikariat på äldreboende/sjukhem och inte nått fast jobb, jobb i hemtjänst eller personlig assistent. 

Sen är jag ju fortfarande sugen på att flytta till Umeå där jag har rätt många kompisar ändå! Umeå är ju också en jättefinstad tycker jag!

Ne nu ska jag fortsätta söka på ams och se om jag hittar nått trevligt..!

Pussen

mitt ensamma hjärtas dag

Idag är det alla hjärtans dag och min dopdag. Jag döptes för 21år sen idag.
Jag har fortfarande kvar tavlan med min låt som min moster gjorde åt mig.

Anna Sofia du lilla lilla vän
du lyser likt som solen
upp på himmelen

Anna Sofia du har fårt fulla stöd
se nu till att mor och far
ger dig dagligt bröd

Anna Sofia det sötaste som finns
upp på denna jorden
utav alla kvinns

Lite kul att ha kvar det fortfarande hängandes på väggen. I och för sig så hänger den kvar i mitt gamla sovrum i Piteå, men den hänger fortfarande uppe på väggen!

Idag har jag inte gjort många knop. Jag har hunnit duscha och som vanligt på morgonen ätit en avokado med italiensk sallads krydda på.!! Mitt beroende av avokado är sinnessjukt.
Igår efter jobbet 21:30 så åkte jag Anna och Jeanette ner till puben där vi satt i kanske en timme. Sedan var jag tvungen att fara hem och äta en avokado. Jag var så himla sugen så jag kunde inte sitta still nere i puben längre.

Synd att det blåser så fruktansvärt mycket idag för annars hade jag varit ute nu och fotat lite vackra vinterbilder. Solen skiner och snön bländar nästan, men det blåser så himla mycket att det är nog ingen ide att gå ut för då fryser jag säkert bara..
Men.. det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!!

Jag tog några bilder inne i lägenheten istället men det var så tråkigt motiv, bara mig själv!!

bla bla bla

Nu har jag haft et chris crocker maraton med mig själv och kollat igenom hans videobloggar, inte alla men några i alla fall.. fast än han är otroligt extrem så har han ändå ganska rätt i det han säger många gånger.

Igår var jag ute och promenrade en stund, sen gick jag och inhandlade mig en markerings penna för att sen sätta mig ner och skriva datum eller namn på de skivor som jag brännt och som jag blandar ihop hela tiden.
Så nu var äntligen det gjort..
Så jag satte igång och baka, det blev en tigerkaka som senare jag och Anci smakade efter vi hade ätit middag tillsammans.. Den blev riktigt bra, saftig och god. Lyckat!!!
Jag har nyligt köpt filmen "from hell" med Johnny Depp, så vi satte oss och såg på den. Anci for jag och jobbade och jag somnade i soffan en stund. Sen närmare 20:30 så ringde Anci och frågade om vi skulle köpa nå snacks och se film, så ja for till OK och köpte nå gott till oss. Sen såg vi Notting Hill, en film som man aldrig kan se sig less på. Karaktären Spike i filmen är så jävulst rolig och härlig så ja önskar nästan att jag fann mig en sån vän. Bombad men härligt rolig!!

Idag har jag inte hunnit göra så mycket.. Duscha, äta frukost, lösa korsord och ta några bilder. Det är så himla fint ute idag så hälften vore nog!! Just nu laddar jag upp några bilder på min pixbox och sen ska jag gå ut och ta en långpromenad innan jag börjar jobba kl 15:00 dvs om 2 timmar!

Nu ska jag bara leta en vända till och se om jag hittar någon näsplopp som jag kan ha istället för att gå omkring med det lilla örhänget som jag har just nu. Det ser förjäkligt ut men det funkar för nu.

Tjingeling!!


piercad näsa

 


sorg och piercad

Skönt var det att sova på soffan igår i cirkus en timme.
Men när jag vaknade så började jag skriva med Lollo på msn och fick då veta att den där Emil 21 år som dog i raset i kirunagruvan faktiskt var knytet från Älvsbyn. En kille som jag faktiskt var bekant med.
Det står ju mest bara elände och hemskheter i tidningarna nu så jag läste aldrig riktigt om vem det var som hade dött i gruvraset. Så det kom som en chock för mig igår då jag fick veta att det faktiskt var knytet.
Han var en kille som Tomas kände och som jag också lärde känna lite genom att han befann sig på samma fester som vi. Sen när jag bodde i Sandviken så kom endast 2st och hälsade på mig från pite och det var han och en annan kille. Den helgen som de hälsade på så tog jag mycket kort men de försvann tyvärr och finns inte kvar längre. Det är jättetråkigt för vi hade faktiskt så himla roligt då han var och hälsade på mig. Trots att han baklysen på bilen blev krashade. Men han tog det med en klackspark och brydde sig inte så mycket i vem det var som hade gjort det. Det är hemskt att unga människor ska mista livet. Händer allt för ofta.
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1759094.ab
http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=92371

I alla fall idag så har jag varit och käkat med Anci, tommy, elin, anna lena, lillan och madde på pizzan. Det blev dagens lunch som var kycklingspett BBQ sås och klyftpotatis!! mums..
Sen när jag kom hem för en stund sen så har jag städat och piercat mig själv.. Eller jag har tryckt igenom piercingen i naveln och i näsan. Jag fann en navelpiercing med grön kristall i ett smyckesskrin. Jag fann dock ingen näsplopp men tryckte ignom hålet med ett litetörhänge med vitkristallplopp. Jag ska försöka fixa fram ett riktigt nässmycke för det ser för hemskt ut med det som jag har nu som är alldeles för stort.

Igår var det jättefint väder ute och jag jobbade. Idag när jag väl är ledig så är det gråmulet och trist. Jag som hade tänkt gå ut och fota lite natur och läckra saker, men det får bli någon annan dag.

nu ska ja ta lite kort ändå ;)

gått överstyr?

Mitt dille på avokado håller nog på att gå över styr. Jag äter minst 2 avokados per dag. Men det är sååå himla gott om man ströt lite Italiensk salladskrydda på!! mums..

Nu är jag då ledig till på måndag då jag går ut och jobbar kväll.. Så det blir långledigt nu!! Just Super smashin great!
Jag hade massor av tankar som jag hade tänkt skriva ner nu här på bloggen men jag har just pratat med Elin och kom då av mig. Kommer inte riktigt på nu vad jag ska skriva om. Jag är så rackarns trött så jag måste lägga omkull mig här i soffan en stund!
 Får skriva lite mer sen..

Ciao

halkat efter i skrivar rytmen

Jag funderar på att köpa mig en gura och lära mig spela.
Det skulle vara så mysigt att kunna spela.
Jag har ju råd men jag har egentligen inte nån tid för det.

Jag var ju som sagt i arvidsjaur igår hos Simon. David var där och berättade att nästa löning så ska han nog tatuera sig igen.. Jag är såå himla sugen på att fylla ut min tatuering på armen. Jag ser tateringen framför mig men den är svår att beskriva.. Men den tatueringen kommer också bli typisk mig.. speciell för mig!
Jag såg även idag på Ztv och märkte då att i musikvideon Vincent - miss blue, har han Vincent en riktigt snygg tatuering på halsen. Ja ska kolla upp vad det är för nånting och om den verkligen är lika snygg som jag fick för mig att det var! :)

Snart om nån timme kommer Anci hit och ja ska höra med henne om vad vi ska göra i helgen.. Om det blir jokkmokk eller om det blir Arjeplog. Jag tror nästan det kommer bli lika kul på båda ställena!!


driving

Längesen sist nu men jag ska inte dra upp allting som jag varit med om den senaste tiden, men i alla fall lite de senaste dagarna..
I onsdags på jobbet fick jag jätteont i huvudet och somnade direkt när ja kom hem 21:30, vaknade sen 05:18 med lika jäkla ont i huvudet.. låg vaken till 06:00 då jag ringde till jobbet och sjukanmälde mig.. Jag försökte somna om och låg då vred och vände mig till kl12 då jag gav upp.. Om huvudvärken ska gå över så måste jag ta till nått annat knep än att vila.. så jag hoppade i duschen och gick sedan ut på en promenad.. Jag stannade upp på OK ett tag och pratade med Anci och hennes mamma som då jobbade. Sen pratade jag med Fia i telefon som hade problem med vad hon skulle välja för klädsel till sin personalfest som de skulle ha i helgen.. Så jag åkte dit och kollade igenom kläderna lite.. Vi kom fram till att hon behövde ett par svarta byxor  i strl 27 eller 28.. Så vi åkte till ninas en sväng och kikade men bestämde oss att dra vidare hem till mig för att hon skulle få testa mina svarta jeans (vid den här tiden så hade huvudvärken nästan släppt). Byxorna passade, hon fick låna dem, vi drack kaffe och surrade ett tag tills jag började packa och tog bilen o körde till Umeå.. I umeå var jag från Torsdag kväll till söndag eftermiddag och hälsade på Malin, shoppade och träffade Gulan(dödspolarn).
Jag pratade även med Tomas de dagarna och det gjorde mig glad.. Vi hörs inte allt för ofta nu för tiden, men jag vet att han mår bra och det är huvudsaken.

I alla fall.., tillbaka till historien om min roadtrip.. På söndag eftermiddag åkte jag vidare till min släkt i Örträsk.. Jag landade första hos min kusin, hennes kille och deras Zoo med 4 katter, en hund och 4 hästar..
Vi har inte träffats på jättelänge och det var kul att ses igen.. Sen åkte vi vidare till min moster hennes nya man (de gifte sig på nyårsafton) och min lilla kusin som för övrigt inte är så liten längre.. 14 år och lång som bara den. Jag mätte mig på väggen där min kusin här märkt upp sin längd de senaste åren.. Till min förvåning så märkte jag att jag är nu lika lång som hon var när hon var 11år..

Vi åt god middag där, surrade och sen åkte jag hem med emma (min kusin) och hennes kille.. Jag sov över där, åkte sen till min moster på morgonen.. Åt lunch, pratade och diskuterade ett tag och sen åkte jag vidare mot arvidsjaur där jag stannade ett tag hos Simon.. Jag åt avokado och såg på tv med Simon, mattias, david och johnny..

kring 10 åkte jag hem och la in bilderna från helgen (som vanligt på peaken.pixbox.se) och nu sitter jag här i min härliga soffa och ska strax lägga mig.. Ska bara kika färdigt på 2½men!!

Blev en rätt lång historia ändå.. ;)

Puss Ciao